EGÉSZSÉG ÉS WELLNESS
A hidroterápia több módon is hozzájárulhat egészségünk megőrzéséhez

HIDROMASSZÁZS, EGÉSZSÉG ÉS WELLNESS

Régóta tudjuk, hogy a víz jótékony hatással van szervezetünkre, ahogy azt is, hogy a masszázs javítja a keringést, és fokozza az anyagcserét, valamint segíti a szervezetet a regenerálódásban.

KÖRKÖRÖS MASSZÁZSTERÁPIA

Aki gyakran megfordul fitness teremben tudja, hogy az erősítő edzéseken általában meghatározott izomcsoportokat mozgatnak meg.
A körkörös masszázsterápia ehhez hasonlóan dolgozik: az izomfeszültség szempontjából legkényesebb testrészeket gyúrja át a talptól egészen a váll és a nyak merev izomzatáig.

FÚVÓKA KOMBINÁCIÓK

A Caldera Spas jakuzzik ülései és fúvókái körültekintően, a test egészének működését figyelembe véve lettek kialakítva. A minden egyes pontot úgy terveztek, hogy egy adott izomcsoportot dolgozzon meg, alaposan átmasszírozva azt a területet, amelynek a leginkább szüksége van rá.
A hivatásos személyi edzők kifejezetten egyes izomkötegeket fejlesztő, specifikus programokat alkalmaznak az erősítő edzések során, a megfelelő állóképesség kialakításához ugyanis a test összes fő izomcsoportját egyenként meg kell dolgoztatni.

A Caldera Spas körkörös masszázsterápiája ugyanezeket a területeket mozgatja át, és egyszerre csak egy izomcsoportra koncentrál. A jakuzziban felfrissíthetjük a nyak- és vállizmokat, a nagy hátizmokat, a deréktáji izmokat, a combunkat, a lábikránkat és a lábfejünket. A fúvókák segítségével beállíthatjuk a vízsugár erejét – az erőteljes, alaposan átmozgató masszázstól egészen a finom, megnyugtató, enyhe simogatásig terjednek a lehetőségek. A fúvókák mindemellett forgó és lüktető mozgást is végezhetnek, ez a fúvókák típusából következik.

Minden fúvóka más izomcsoportot vesz célba – üléseket váltogatva megtapasztalhatjuk, hogyan működnek ezek.

1. UltraMassage® ülés – Nyugtató, lazító hatású masszázzsal kényezteti a nyakat, a vállakat, és a hát közepét.

2. Sole Soothers® fúvókák – Stimuláló, vérpezsdítő masszázst ad a fáradt lábfejeknek.

3. Euphoria® fúvóka – Egy alaposan átmozgató, erőteljes masszázzsal lazítja el a combokat, térdeket, a lábikrát és a lábfejet.

4. Légfúvó rendszer – A stratégiai pontokon elhelyezett levegő fúvókák finoman átmasszírozzák a lágyabb szöveteket. (Csak az Utopia modellekben)

5. Whirlpool fúvóka – Ez a nagy teljesítményű fúvóka erőteljes masszázzsal kényezteti a hátunk alsó tájékát, illetve finom örvényeket kelt az egész jakuzziban.

6. LumbarSsage® ülés – Enyhíti a fájdalmat és feszültséget deréktájon, egy különleges fúvóka segítségével.

7. EcstaSeat® – Célzott masszázst biztosít a nagy hátizmoknak. Egyes modellekben a csukló és/vagy a lábikra számára is beépítettek egy-egy fúvókát.

8. Atlas® Neck Massage System – Egy gondosan körvonalazott párna gyengéden tartja a nyakunkat, míg egy különálló, a víz felszíne felett lévő fúvóka finoman lazítja a nyakizmokat. (Csak az Utopia modellekben)

MELEG VÍZ, AMI TERMÉSZETES MÓDON CSILLAPÍTJA A FÁJDALMAT

A masszázsmedence forró vize csökkenti az ízületek merevségét és az ebből adódó fájdalmakat. A testhőmérséklet emelkedésével fokozódik a vérkeringés, a víz felhajtó ereje oldja az ízületekben és izmokban felgyűlt stresszt és javítja a mozgást. A fúvókák használatával ellazulnak az izmok, inak, szalagok, endorfin szabadul fel, mely a szervezet önmaga által termelt fájdalomcsillapítója. A masszázsmedence rendszeres használatával tovább megőrizhetjük izmaink erejét és rugalmasságát, ízületeink mozgékonyságát és megvédjük testünket a további károsodástól.


IZMOK REGENERÁCIÓJÁVAL A GYORSABB GYÓGYULÁSÉRT

A meleg vízben töltött értékes idő, különösen, ha a masszázsfunkciókat is alkalmazzuk jótékonyan hat vérkeringésünkre. A vérrel szállított tápanyagok gyorsabban érnek a sejtekhez, szövetekhez, így a regenerálódás ideje is csökken.


HATÉKONY STRESSZTŰRÉS

Meleg vízben lazítani, szinte egyidős az emberiséggel. Az orvosilag is javallott meleg vizes fürdőzés, a víz erejével történő masszírozás bizonyítottan jótékony hatású. Ezeket a pozitívumokat mindannyian értjük, de kevesen ismerjük. Ahhoz, hogy Ön is részese legyen ennek, látogasson el egy hivatalos Caldera Spas szalonba, és tesztelje a masszázsmedencéket. Már egyetlen használat után is érzi a különbséget.